Hardlopen

 

Hardlopen

Hardlopen in groepsverband is stimulerend én gezellig! Wij werken aan onze conditie door te trainen in de prachtige omgeving van Arnhem. Het heuvelachtige terrein is hier uitermate geschikt voor. Wij trainen in de mooie parken van Arnhem, zoals Sonsbeek en Zypendaal.

’s Zomers gaan wij op ‘loop-safari’, dan start onze looproute wekelijks op een andere plaats ergens op de Veluwezoom. Omdat dit tegen zonsondergang is lopen we nog wel eens een hert of een familie wilde zwijnen tegen het lijf. Dan kan de avond natuurlijk helemáál niet meer stuk!

Trainen
Van eind september tot en met maart zijn er trainingen op zaterdag- en zondagochtend in en rond Park Sonsbeek. De start is vanaf het sportpark ’t Cranevelt. Een training onder leiding van een ervaren trainer duurt ongeveer een uur. Tijdens deze trainingen worden ook algemene spieroefeningen gedaan. Er wordt nu met èèn groep gelopen.

Ook tijdens de ‘loop-safari’ op dinsdagavond in de zomermaanden is er maar èèn groep aan het hardlopen. Er is een trainer aanwezig die de route kent, zodat we ook na een uurtje terug zijn. Soms loopt dat wat uit omdat de route toch onverwacht iets langer is. In de zomervakantie wordt doorgetraind, onder andere op het landgoed Warnsborn, maar dan zonder trainer.

Beginnende lopers
Beginnende lopers of ’herintreders’ krijgen natuurlijk speciale aandacht van de trainers.

Wil je het zelf eens ervaren? Hartstikke leuk! Meld je dan via ons inschrijfformulier geheel vrijblijvend aan voor één of twee gratis lessen.