Nordic Walking

 

Nordic Walking

Wat is nordic walking
Sinds de mens rechtop is gaan lopen heeft hij zijn armen niet meer gebruikt om zich voort te bewegen. Sinds 2003 is `Nordic Walking` ontwikkeld. Hierbij worden naast de benen ook de armen en ook nog de schouders voor het voortbewegen gebruikt; het hele lichaam is in actie om je voort te bewegen, de hartslag gaat omhoog en je verbruikt ca 50% meer energie dan met gewoon lopen. Het is dus een ideale manier om je conditie te trainen!

Trainen
Je ziet veel mensen met nordic walking stokken lopen, maar die worden vaak meer gebruikt voor “stokje prikken” dan voor nordic walking. Hoewel de beweging op zich niet moeilijk is, vereist het toch de nodige oefening om de beweging goed uit te voeren. Het corrigerend oog en de aanmoedigingen van een ervaren trainer zijn hierbij zeer welkom. Ook dat de oefeningen steeds worden uitgevoerd in een gezellige groep maakt dat je blijft trainen.

Het aardige is dat het verzorgen van je conditie zo een plezierige bezigheid is. Wij trainen van oktober tot en met maart op zaterdagochtend in de mooie parken van Arnhem, zoals Sonsbeek en Zypendaal. De start is vanaf het sportpark ’t Cranevelt. Een training onder leiding van een ervaren trainer duurt ongeveer een uur. Tijdens deze trainingen worden ook algemene spieroefeningen gedaan. Hierbij wordt in twee groepen gelopen: een snelle- en minder snelle groep. Op donderdagochtend is er ook een training met als startlocatie het tennispark Beekhuizen in Velp.

Ook de ‘nordic walking--safari’ op dinsdagavond in de zomermaanden wordt in twee groepen gelopen. Bij elke groep is een trainer aanwezig die de route kent zodat we ook na een uurtje terug zijn. Soms loopt dat wat uit omdat de route toch onverwacht iets langer is. Ook dan is er op donderdag een training vanuit Tennispark Beekhuizen en op zaterdagochtend vanaf sportpark ‘t Cranevelt.

In de zomervakantie wordt doorgetraind, onder andere op het landgoed Warnsborn, maar dan zonder trainer.

Naast deze trainingen zijn er regelmatig zogenaamde lange nordic walking tochten. Er wordt op wisselende locaties gesport en de tochten duren enkele uren.

Wil je nordic walking zelf eens ervaren? Hartstikke leuk! Meld je dan via ons inschrijfformulier geheel vrijblijvend aan voor één of twee gratis lessen. De trainer heeft een paar stokken voor je te leen.