Over ons

 

Onder de naam “Actief Fit Arnhem” organiseert de vereniging Ski+Fit Arnhem haar sportactiviteiten. De vereniging bestaat al meer dan 30 jaar en heeft zo’n 150 leden die zich graag sportief een uurtje (flink) inspannen, maar na afloop ook vaak samen een kopje koffie drinken. Geen verplichting, maar wél gezellig. Iedereen kan lid worden, maar als oudere jongere / 50-plusser zal jij je waarschijnlijk het meest bij ons thuis voelen.

Al enige jaren zijn de sportactiviteiten niet meer specifiek gericht op de wintersport maar hebben een algemeen karakter. Beginnende sportievelingen krijgen veel begeleiding en er zijn trainingsgroepen van verschillende niveaus. Trainingen worden in het zomerseizoen met name als “zomersafari” gehouden: op dinsdagavond komen de verschillende groepen bij elkaar op een wisselende mooie locatie in de buurt van Arnhem en zetten de hakken of de stokken onder deskundige begeleiding in het zand. Op zaterdag- en zondagochtend spreken enkele groepen zelf af om met elkaar te lopen, dat geeft wel aan hoe goed de sfeer binnen de vereniging is!

In het winterseizoen worden de trainingen op de zaterdag- en zondagochtend gehouden vanaf parkeerplaats 't Cranevelt, zodat de prachtige Arnhemse parken onder hand- en voetbereik liggen.

Daarnaast is er gedurende het hele jaar op donderdagochtend een nordic walk groep actief met als startlocatie tennispark Beekhuizen in Velp en in de winter worden er Sneeuwfit zaaltrainingen georganiseerd in Rozendaal.

Onze vereniging is vanuit de sneeuw historie aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging.

Deelnemers aan de Actief Fit Arnhem activiteiten worden lid van de vereniging Ski+Fit Arnhem en daarmee ook automatisch indirect lid van de Nederlandse Ski Vereniging.