Sportief Wandelen

 

Sportief wandelen

Wat is sportief wandelen?
Wandelen kun je op verschillende manieren doen: van slenteren met de handen op de rug (Toon Hermans beschreef dat als “kuieren is het verticale luieren”) tot snelwandelen. Beide is niet de bedoeling bij sportief wandelen: daarbij moet je wél flink doorstappen. Dat dit goed is voor je gezondheid en je conditie blijkt wel uit het feit dat bij de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van Sportief wandelen o.a. de Nederlandse Hartstichting, NOC/NSF en de atletiekunie een belangrijke rol hebben gepeeld.

Voor wie is Sportief Wandelen
Sportief wandelen betekend stevig doorlopen in een tempo van 5 tot 7 km/h en kan beoefend worden door jong en oud. Trainers zien erop toe dat je “goed loopt” waardoor er weinig blessures ontstaan.

Sportief wandelen is ook voor mensen die langere tijd niet gesport hebben en willen gaan hardlopen een prima manier om hun conditie op peil te brengen.

De training
Het sportief wandelen is een activiteit die alleen in de zomermaanden plaatsvindt en is onderdeel van de safari waarbij we op dinsdagavond rondom Arnhem op geaccidenteerd terrein trainen (en vaak wild zien).
Een training onder leiding van een ervaren trainer duurt ongeveer een uur en bestaat meestal uit een stuk sportief wandelen afgewisseld met enkele algemene spieroefeningen.

Soms trainen de groepen voor sportief wandelen en nordic walking met elkaar, daar ze vrijwel even hard gaan.

Wil je het sportief wandelen zelf eens ervaren? Hartstikke leuk! Meld je dan via ons inschrijfformulier geheel vrijblijvend aan voor één of twee gratis lessen.